• Kies zelf uw bezorgmoment
  • Alles uit eigen voorraad
  • Vóór 16:00 besteld, Morgen in huis
Mattisson Biologische Agave siroop Light 250 ml
Biologische Agave siroop Light 250 ml €3,95

Mattisson Biologische Agave siroop Light 250 ml

€3,95
Op voorraad
Levertijd: 1-4 werkdagen
  • 3 stuks voor €3,75 per stuk en bespaar 5%
  • 10 stuks voor €3,56 per stuk en bespaar 10%
In winkelmandje
Artikelnummer: 31071
EAN: 8717677964406
  • Kies zelf uw bezorgmoment met PostNL
  • Alles uit eigen voorraad
  • Vóór 16:00 besteld, Morgen in huis
  • GRATIS thuisbezorgd vanaf €65,-
Informatie

Biologische Agavesiroop Naturel

Biologische agavesiroop, 100% agavesiroop, zonder toevoegingen. Mattisson agavesiroop is een natuurlijk alternatief voor geraffineerde suiker en bovendien een smaakvolle zoetstof! De energie in agavesiroop wordt langzaam verteerd, waardoor je geen zogenaamde ‘sugar rush’ krijgt. De smaak lijkt wel wat op die van honing, maar is minder uitgesproken. Het is een goede vervanger voor geraffineerde suiker in een heleboel recepten! Agavesiroop is ongeveer 30% zoeter dan suiker, dus je hebt er bovendien minder van nodig. Gebruik het in gebak, dressings en om koffie en thee te zoeten. Vervang schenkstroop eens door agavesiroop light, heerlijk op pannenkoeken en wafels! Of roer het ’s ochtends door havermout of pap!

Smaak Agave siroop

Agavesiroop is zacht, maar ook rijk van smaak, het is ongeveer 30% zoeter dan gewone suiker. Je hebt er dus minder van nodig in recepten! Bovendien heeft agavesiroop een relatief lage glymische index. Koolhydraten worden langzaam verteerd, omgezet in glucose en in het bloed opgenomen. Daarom krijg je van agavesiroop geen plotselinge energiestoot, ook wel bekend als ‘sugar rush’. Wat smaak betreft heeft de zoete, stroopachtige siroop wel wat weg van honing. Het is zachter, zoeter dan honing en dunner en lost snel op. Het is daarom gemakkelijk te gebruiken in allerlei recepten. Het is smaakvol in bijvoorbeeld citroentaart, chocoladecake en door yoghurt.

Gebruik Biologische agavesiroop

Agavesiroop kunt u ook gebruiken in de koffie en thee! In Mexico wordt agavesiroop gebruikt bij de bereiding van de nationale drank ‘pulque’. De Azteken dronken het tijdens religieuze ceremoniën. Ook tequila wordt vaak gemaakt met agave. In tegenstelling tot honing is agavesiroop geschikt voor veganisten

Waar komt agave siroop vandaan?

Agavesiroop komt van de agave plant, die qua uiterlijk lijkt op de Aloë Vera, vanwege de puntige bladeren, die doornen hebben langs de zijkant. Van nature komt de plant vooral voor in Mexico. Agaves groeien traag en bloeien pas na vele jaren. Wanneer de plant tussen de 7 en 10 jaar oud is kan het sap uit de kern van de dikke, vlezige bladeren gewonnen worden. Dit sap wordt vervolgens verwarmd en zo ontstaat een dikke siroop. Agavesiroop bestaat voor ongeveer 85% uit fructose. Wat resteert is glucose.

De agavesiroop naturel is 100% biologische agavesiroop.

Voedingswaarden per 100 g
Energie 1302 kJ 310 kcal
Vet  
waarvan verzadigd 0 g
Koolhydraten 78 g
waarvan suikers 76.4 g
Vezels 5 g
Eiwitten  
Zout 0 g
Spacer
Reviews
Geen reviews gevonden
Help ons en andere klanten door het schrijven van een review
Webshop Keurmerk