• Kies zelf uw bezorgmoment
  • Alles uit eigen voorraad
  • Vóór 16:00 besteld, Morgen in huis
Biova vikingzout uit scandinavië - 100g
vikingzout uit scandinavië - 100g €14,99

Biova vikingzout uit scandinavië - 100g

€14,99
Op voorraad
Levertijd: Vandaag besteld, morgen in huis
  • 5 stuks voor €14,24 per stuk en bespaar 5%
  • 10 stuks voor €13,49 per stuk en bespaar 10%
In winkelmandje
Artikelnummer: 30223
EAN: 4260114119234
  • Kies zelf uw bezorgmoment met PostNL
  • Alles uit eigen voorraad
  • Vóór 16:00 besteld, Morgen in huis
  • GRATIS thuisbezorgd vanaf €65,-
Informatie

Beschrijving:

Biova Vikingzout uit Scandinavië
De aromatische rook-, vuur-, intensieve smaak, wekken het uiterlijk en het aroma van de meest nobele Deense rookzoutvariant van heden ten dage. Overigens wordt slechts 5% van alle rookzout-soorten daadwerkelijk gerookt. De meeste rookzout- soorten worden behandeld met rookaroma’s en helemaal niet gerookt.Dit rookzout is een zeezout, dat volgens een viking-traditie wordt gerookt, wat resulteert in een intense en speciale rooksmaak. De smaak wordt bepaald door het gebruik van verschillende houtsoorten.Het rookzout wordt gerookt op pure jeneverbesstruiken, die speciaal voor dit doel uit Noorwegen worden geïmporteerd (omdat in Noorwegen hout groeit, dat vrij is van allerlei giftige stoffen). Bloemige geur, vele smaaknuances, zacht in de mond, kruidige smaak. De meest populaire rookzout variant van onze klanten.In vergelijking heeft het zeezout , dat wordt gerookt op puur eikenhout, eveneens vele smaaknuances, ook zacht in de mond, echter een beetje bitter van smaak.

Ingrediënten:

Biova Vikingzout uit Scandinavië
Ingrediënten:<97,5% NaCL., 0,04% Ca., 0,00% Mg., 0,10% SO4, vochtpercentage 0,02-0,1%

Gebruiksaanwijzing:

Het germaanse rookzout is speciaal geschikt voor: eieren, tomaten, komkommers, vis en alle soorten vlees. Het geeft een steak de bijzondere smaak van op vuur bereid vlees, zelfs als het in een oven wordt gegaard.Wanneer u gebruik maakt van dit rookzout, krijgt u een indruk hoe de Scandinavische volkeren hun zout dolven en gebruikten. Vroeger werd zeewater of pekel op een brandend vuur gegoten, waarna het wateraandeel verdampte. Het zout sloeg vervolgens neer op de verkoolde houtresten, waarna het met handgereedschap van het hout werd geschraapt om het te kunnen consumeren.
Bijzonderheden: ruikt zeer intensief naar pure jeneverbes
Smaak: zeer kruidig, en toch milde smaak 
Gerechten: gegrild vlees en groenten

Verpakking:

Biova Vikingzout uit Scandinavië In luxe vouwdoosje

Spacer
Reviews
Geen reviews gevonden
Help ons en andere klanten door het schrijven van een review
Webshop Keurmerk