• Kies zelf uw bezorgmoment
  • Alles uit eigen voorraad
  • Vóór 16:00 besteld, Morgen in huis

Kala Namak

Kala Namak

Kala namak het zwarte zout

De Kala Namak , dat ook wel bekend staat als zwarte zout of Black Salt, is een specialiteit in de Indiase keuken. Het wordt gekenmerkt door een hoog gehalte aan waterstofsulfide en ijzer . Met name de waterstofsulfide in het zout is aanvankelijk misleidend maar maakt het aroma onderscheidend, de smaak en geur wordt vergelijkbaar met rotte eieren . Door zijn speciale samenstelling is Kala Namak glinsterend zwart. Bij de vervaardiging van het zout worden Harad zaden, vruchten van de Terminalia chebula (een boom) , gekookt met een zoutoplossing . Het zout in dit geval neemt de glinsterende zwarte kleur en de smaak van de peulvruchten over. Meestal echter, verschijnt er een donker rode kleur, veroorzaakt door het hoge zoute ijzergehalte. Zouten zoals Kala Namak worden gebruikt als specerij in Indiase keuken . Er zijn verschillende rassen met verschillende smaken en aroma's . Bij ons is meestal alleen de Indiase Sambhar namak keukenzout bekend. Alleen in bij zeer gespecialiseerde winkels zijn ook andere soorten te koop.


Kala Namak is niet schadelijk !

In 2003 onderzocht de Federale Instituut voor Risicobeoordeling (BfR) , de Kala Namak vanwege de relatief hoge concentratie van waterstofsulfide . Waterstofsulfide is een giftig gas dat zelfs ruikt bij een lage concentratie van rotte eieren . BfR besloten op basis van de resultaten dat de " Kala Namak "zwart zout" of ook wel "Black Salt " de dosering zoals gebruikt in de Indiase keuken geen gezondheidsrisico worden toegekend.


Kala Namak gebruik

De Kala Namak of Black Salt geeft het voedsel een zwavelachtige smaak. Dit is gewenst in India vooral in fruitsalades, chutneys, Chaats of op de populaire Raitas. Speciaal aanbevolen is dit Indiase specerij zout te gebruiken in groenten en exotische vruchten, maar ook toepassing op vis is zeer geliefd. Het zout geeft ook longdrinks of vruchtendranken een buitengewone smaak. Voor veganisten, wordt de zwarte zout vooral gewaardeerd aan tafel vanwege zijn ei-achtige smaak.


Geïnteresseerd in Kala Namak

Al meer dan 5 jaar uw betrouwbare online Natuurwinkel

Meer dan 20.000 klanten gingen u voor

Gratis verzending vanaf €65

Alles uit eigen voorraad

Vandaag voor 16:00 uur besteld = Morgen in huis!


Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
Webshop Keurmerk