• Kies zelf uw bezorgmoment
  • Alles uit eigen voorraad
  • Vóór 16:00 besteld, Morgen in huis

Levenswater

Levenswater

Levenswater of sole

Levenswater of een zout "sole" is een geconcentreerde zoutoplossing, die kan worden gemaakt door oplossing van een natuurzout in water. De term levenswater is afkomstig van het oerwater, oftewel het eigen lichaamsvocht.

Een zout sole kan gezien worden als een reconstructie van het oerwater, vandaar de term levenswater. Een 1 procent verdunning hiervan is een echt levenswater, net als lichaamsvocht en volkomen lichaamseigen.


Werking van levenswater

Tegenwoordig zijn wij meestal door onze levensstijl niet voldoende in staat om alle voor een goede gezondheid benodigde elementen uit de ingenomen voeding te halen.

Daarnaast staan wij door milieuvervuiling aan allerlei lichaamsvreemde stoffen bloot. Deze giftige stoffen moeten door het lichaam worden afgevoerd, echter worden bij onvoldoende mogelijkheden de stoffen als toxine opgeslagen in het vetweefsel. Dit uit zich bijvoorbeeld in ontstekingen (vaak in de ledematen/ uiteinden lichaam), moeheid en concentratiestoringen.

Levenswater maken

Keltisch zeezouthimalayazout brokken of halietzout brokken zijn zeer geschikt voor het maken van een zout sole/ levenswater.

Een “zout sole” is een verzadigde oplossing van 1 van bovenstaande zouten in water. Het weckglas kan gevuld worden met normaal bronwater. Vul het glas met  zoveel zout, dat er na 4 uur een bepaalde hoeveelheid zout onopgelost blijft. Voeg eventueel zout toe.

Na ongeveer 4 uur ontstaat er een verzadigde oplossing en is de sol klaar voor gebruik. De zoutsole is normaal gesproken onbeperkt houdbaar en kan met water bijgevuld worden totdat de kristallen (bijna) opgelost zijn.


Gebruik zout drinkkuur

Zet de geconcentreerde zoutoplossing niet in het direct zonlicht in verband met mogelijke algenvorming.

Het onverdunde (geconcentreerde) zoutsole kan bijvoorbeeld gebruikt worden als:

- Uitwendig gebruik bij verstuikingen, insectenbeten;
- Uitwendig gebruik bij zwellingen en andere huidaandoeningen.

Daarnaast kan het in verdunde vorm inwendig gebruikt worden. Neem bijvoorbeeld iedere ochtend gedurende 2 maanden lang  een glas bronwater waarin één theelepel geconcentreerde oplossing is toegevoegd. 

 

Geïnteresseerd in zout voor een drinkkuur?

Al meer dan 5 jaar uw betrouwbare online Natuurwinkel

Meer dan 20.000 klanten gingen u voor

Gratis verzending vanaf €65

Alles uit eigen voorraad

Vandaag voor 16:00 uur besteld = Morgen in huis!


Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
Webshop Keurmerk