• Kies zelf uw bezorgmoment
  • Alles uit eigen voorraad
  • Vóór 16:00 besteld, Morgen in huis

Reishi Champignonsaus met rijst

  • Geplaatst op
  • Door Jamie L
  • 0
Reishi Champignonsaus met rijst

Het is tijd voor een nieuw recept! We zetten de paddenstoelen dus in de schijnwerpers! Het nieuwe recept is een heerlijke saus voor bij de rijst. Het gaat hier om de Reishi champignonsaus.

Ik moet u wel attenderen dat de portie voor 1 à 2 personen is gemaakt. Het was echt heerlijk en zeker het proberen waard! De reishipoeder zit namelijk boordevol vitaminen en mineralen wat goed is voor uw lichaam. Deze bijzondere paddenstoel heeft positieve effecten op het afweersysteem en het vermogen om de weerstand te verhogen. De reishipoeder bevat ook anti-oxidanten.
U heeft de volgende ingrediënten nodig:
 

Ingrediënten:Reishi champignonssaus met rijst
• 150 gram kastanjechampignons
• 150 à 200 gram kip
• 1 à 2 theelepeltjes knoflookgranulaat
• Snufje chilipoeder
• 1 à 2 theelepels kipkruiden of uw eigen kruiden voor de kip
• 1 gesneden ui
• 5 eetlepels olijf- of kokosolie
• 30 à 40 gram prei
• 3 paprika's nodig (u gebruikt maar 1/3 paprika van elke kleur: rood, geel en groen)
• 4 à 5 grote eetlepels geconcentreerde champignonsoep 
• 30 à 40  ml water
• 1 à 2 theelepeltjes reishipoeder


Stappenplan
Stap 1: Snij de kip in blokjes en snij de knoflook heel fijn. Vervolgens doet u dit in een bakje met 4 eetlepels olijf- of kokosolie.
Stap 2: Voeg aan het bakje met kip, de kipkruiden en een snufje chilipoeder toe. Laat dit 5 minuten staan.
Stap 3: U kookt de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking van de rijst.
Stap 4: Snij vervolgens de rest van de groente: kastanjechampignons, prei en paprika(1/3 rood, 1/3  geel en 1/3 groen).
Stap 5: Zet nu een normale wokpan op. Voeg daarin 1 eetlepel olijf- of kokosolie en laat dit heet worden. Braad de kip aan.
Stap 6: Na dat de kip aangebraden is, kunt u de andere groenten ook toevoegen aan de wokpan.
Stap 7: Bak dit 5 minuten aan en vervolgens voegt u 4 à 5  flinke eetlepels geconcentreerde champignonsoep bij de kip en de groenten.
Stap 8: Direct na stap 7 voegt u direct iets water toe. Doe dit in stapjes en bepaal de dikte zelf.
Stap 9: Vervolgens voegt u de bijzondere reishipoeder toe. Doe dit in stapjes.
Stap 10: Roer het nog eventjes door en: Eet u smakelijk!

 

Tips:

- Voeg de reishipoeder langzaam toe in kleine stapjes. De reishipoeder heeft een sterke smaak.
- Als u van scherp houdt, kunt u bij de kip een snufje chili poeder extra er bij doen.
- Wilt u niet dat de geconcentreerde champignonsoep er in komt? Gebruik dan creme fraiche, boursin of zelfgemaakt witte roomsaus.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
Webshop Keurmerk