• Kies zelf uw bezorgmoment
  • Alles uit eigen voorraad
  • Vóór 16:00 besteld, Morgen in huis

Suiker en bloedsuikerspiegel

Suiker en bloedsuikerspiegel

Vertering geraffineerde suikers


Alvorens te begrijpen wat de bloedsuikerspiegel inhoudt is een beetje voorkennis noodzakelijk. Hier volgt een technische uitleg van de vertering van geraffineerde suiker of sucrose:

De eerste stap van de vertering van geraffineerde suiker of sucrose is de splitsing in fructose en glucose. De tweede stap is de omzetting van de fructose in nog een glucose-eenheid. De glucose kan daarna door het bloed worden getransporteerd naar alle cellen in het lichaam die energie nodig hebben. Voor de opname van glucose in de cellen is insuline nodig, een hormoon dat wordt gemaakt in de alvleesklier.

Opmerking: Fructose zit van nature in fruit, wat je zonder problemen kunt eten. Maar fructose wordt ook in bewerkte poedervorm verkocht. Deze vorm van fructose is ook een vorm van geraffineerde suiker. De vitamines en mineralen zijn eruit gehaald en je lichaam moet die - net als bij ‘gewone’ witte geraffineerde suiker - ergens anders vandaan halen.

Bloedsuikerspiegel of glucosespiegel

Met de bloedsuikerspiegel wordt niets anders bedoeld dan de hoeveelheid glucose in het bloed. Glucose is een enkelvoudig koolhydraat. Koolhydraten zijn net als eiwitten en vetten een voedingsstof die via de darmwand in het lichaam worden opgenomen.

Insuline is een hormoon en wordt geproduceerd door de alvleesklier. Wanneer er glucose in het bloed komt, wordt er precies genoeg insuline aangemaakt om de bloedsuikerspiegel weer in evenwicht te krijgen. Insuline heeft daarbij een sleutelfunctie: het maakt de lichaamscellen toegankelijk voor glucose waar het vervolgens verbrand kan worden. Door dit verbrandingsproces ontstaat benodigde energie voor het menselijke lichaam.


Bij mensen met diabetes wordt te weinig of geen insuline aangemaakt, waardoor er een teveel aan glucose in het bloed terecht komt met allerlei vervelende effecten.

Lees hier verder over diabetes.

Geïnteresseerd in gezondere natuurlijke zoetstoffen.

Al meer dan 5 jaar uw betrouwbare online Natuurwinkel

Meer dan 20.000 klanten gingen u voor

Gratis verzending vanaf €65

Alles uit eigen voorraad

Vandaag voor 16:00 uur besteld = Morgen in huis!


Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
Webshop Keurmerk