• Kies bezorgmoment met PostNL
  • Alles uit eigen voorraad
  • Vóór 17:00 besteld, Morgen in huis
Infocentrum

Kunstmatige zoetstoffen

Kunstmatige zoetstoffen

Kunstmatige zoetstoffen- van opkomst tot hedendaagse problematiek. In dit hoofdstuk staat beschreven hoe kunstmatige zoetstoffen zoals aspartaam en sucralose zijn ontstaan en of ze gevaarlijk zijn. Een nieuwe zoetstof genaamd stevia is in Europa goedgekeurd en sterk in opmars en maakt een leven zonder suiker op termijn misschien wel mogelijk.

Aspartaam

Aspartaam

Aspartaam wordt vaak in verband gebracht met slechte eigenschappen. Wat klopt hiervan?

Aspartaam is de meest gebruikte kunstmatige zoetstof te wereld; 43% van alle zoetstof is aspartaam. Verder is 34% sacharine, 17% cyclamaat en 6% acesulfaam-K gebruikt.

In dit hoofdstuk hebben wij geprobeerd informatie te verzamelen over meerdere kunstmatige zoetstoffen waaronder aspartaam en sucralose, die momenteel veelbesproken zijn en proberen we een antwoord te geven op de vraag of aspartaam gevaarlijk is.

Webshop Keurmerk