• Kies bezorgmoment met PostNL
  • Alles uit eigen voorraad
  • Vóór 17:00 besteld, Morgen in huis
Infocentrum

Nieuwe zoetstof

Zoals u wellicht weet, zijn vele van de op de markt verkrijgbare zoetstoffen de laatste tijd in opspraak geraakt, waaronder bijvoorbeeld aspartaam. De zoetstoffen worden in allerlei producten gebruikt, waaronder zoetjes, dranken, siropen, dessertproducten, snacks, suikerwerk, jam, ijs, bakkerswaren enzovoort.

Naast de bekende kunstmatige suikervervangers die langzamerhand in de 20ste en 21ste eeuw de markt hebben veroverd bestaan er ook natuurlijke alternatieven. Stevia is een voor de Europese markt nieuwe zoetstof en een goed alternatief voor mensen die wel de zoete smaak wensen zoals men die gewend is van suiker maar niet de nadelen willen van suiker of kunstmatige suikervervangers.

Kunstmatige zoetstoffen

Kunstmatige zoetstoffen

Kunstmatige zoetstoffen- van opkomst tot hedendaagse problematiek. In dit hoofdstuk staat beschreven hoe kunstmatige zoetstoffen zoals aspartaam en sucralose zijn ontstaan en of ze gevaarlijk zijn. Een nieuwe zoetstof genaamd stevia is in Europa goedgekeurd en sterk in opmars en maakt een leven zonder suiker op termijn misschien wel mogelijk.

Webshop Keurmerk