• Kies zelf uw bezorgmoment
  • Alles uit eigen voorraad
  • Vóór 16:00 besteld, Morgen in huis

Zoutsoorten

Zoutsoorten

Er zijn vele zoutsoorten op de markt verkrijgbaar. Hieronder worden een aantal van de meest gebruikte zouten toegelicht.


De productie van keukenzout

Het Zeezout en het zout uit zoutmijnen wordt geraffineerd en ongeveer 80 mineralen worden verwijderd, zodat er alleen nog maar natriumchloride(NaCl) overblijft. Deze mineralen worden gebruikt voor andere voedingsproducten. Circa 70% van de NaCl wordt gebruikt als chloorbron voor de chemische industrie en 25% wordt gebruikt voor grondstabilisatie in de bouw en het ijsvrij houden van wegen. De overige 5% van het natriumchloride dat geproduceerd wordt is het (tafel)zout of keukenzout dat vaak op tafel wordt gezet.


Tafelzout- de productie

Commercieel keukenzout of tafelzout dat in ons voedsel gebruikt wordt als bijvoorbeeld conserveringsmiddel of smaakversterker en om water te verzachten is verre van ideaal te noemen. Gedurende het verfijnen van keukenzout, natuurlijk zeezout of rotszout (rock salt) wordt het van meer dan 60 sporenelementen en essentiële macronutriënten ontdaan. Dit keukenzout wordt ontdaan van al zijn mineralen (behalve natrium en chloride) en tot zulke hoge temperaturen verhit dat de chemische structuur van het keukenzout verandert. Daaraan nog toegevoegd wordt het eventueel chemisch gereinigd, gebleekt en behandeld met een stof tegen het aankoeken, die het keukenzout ervan weerhoudt zich te vermengen met water in het zoutvat.

 

Zeezout - goed alternatief?

Er is een alternatief voor commercieel keukenzout. Ongeraffineerd zeezout bevat mineralen en sporenelementen, goede zouten die het lichaam kan gebruiken voor veel van de rollen die natrium speelt. Zeezout wordt aan de kust geoogst; oceaanwater wordt in een serie van met klei omrande vijvers gesluisd. De wind en zon doen het oceaanwater verdampen hetgeen een mineraalrijke pekel achterlaat. Dit zout wordt verzameld met de hand met houten gereedschap. Deze manier van oogsten behoudt de vitale balans van de mineralen die we nodig hebben. Zelfs veel zouten die op het label zeezout hebben staan, zijn gewassen of gekookt hetgeen de mineralen en sporenelementen verwijdert uit het zout. Dus wij raden aan op zoek te gaan naar onbewerkt zeezout. Keltisch zeezout is een onbewerkt zeezout en wordt gewonnen voor de kust van Frankrijk in de Guarande.


Geïnteresseerd in natuurlijke producten zoals Keltisch zeezout?

Al meer dan 5 jaar uw betrouwbare online Natuurwinkel

Meer dan 20.000 klanten gingen u voor

Gratis verzending vanaf €65

Alles uit eigen voorraad

Vandaag voor 16:00 uur besteld = Morgen in huis!


Reacties

  1. Jarco Zavrel Jarco Zavrel

    Het is een misverstand te denken dat zeezout organisch is. Zeezout bestaat uit anorganische mineralen die het lichaam niet kan gebruiken. Sterker nog ze zijn schadelijk en zorgen voor verharding van de aderen, gal-en nierstenen, gewrichtsklachten etc. Ook bronwater, kraanwater bevatten anorganische mineralen die schadelijk zijn. Alleen planten zijn in staat om anorganische mineralen om te zetten in organische mineralen. We halen onze mineralen dan ook uit voeding. Het lichaam kan alleen organische mineralen gebruiken. Het beste wat je kunt doen is puur water drinken (zonder anorganische mineralen en andere schadelijke stoffen) en zout zoveel mogelijk vermijden. Zie voor meer info:
    http://aquariusthewaterbearer.com/wp-content/uploads/2013/10/Water-The-Shocking-Truth-That-Can-Save-Your-Life.pdf

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
Webshop Keurmerk