• Kies zelf uw bezorgmoment
  • Alles uit eigen voorraad
  • Vóór 16:00 besteld, Morgen in huis

Zoutsoorten

Zoutsoorten

Er zijn vele zoutsoorten op de markt verkrijgbaar. Hieronder worden een aantal van de meest gebruikte zouten toegelicht.


De productie van keukenzout

Het Zeezout en het zout uit zoutmijnen wordt geraffineerd en ongeveer 80 mineralen worden verwijderd, zodat er alleen nog maar natriumchloride(NaCl) overblijft. Deze mineralen worden gebruikt voor andere voedingsproducten. Circa 70% van de NaCl wordt gebruikt als chloorbron voor de chemische industrie en 25% wordt gebruikt voor grondstabilisatie in de bouw en het ijsvrij houden van wegen. De overige 5% van het natriumchloride dat geproduceerd wordt is het (tafel)zout of keukenzout dat vaak op tafel wordt gezet.


Tafelzout- de productie

Commercieel keukenzout of tafelzout dat in ons voedsel gebruikt wordt als bijvoorbeeld conserveringsmiddel of smaakversterker en om water te verzachten is verre van ideaal te noemen. Gedurende het verfijnen van keukenzout, natuurlijk zeezout of rotszout (rock salt) wordt het van meer dan 60 sporenelementen en essentiële macronutriënten ontdaan. Dit keukenzout wordt ontdaan van al zijn mineralen (behalve natrium en chloride) en tot zulke hoge temperaturen verhit dat de chemische structuur van het keukenzout verandert. Daaraan nog toegevoegd wordt het chemisch gereinigd en gebleekt en behandeld met een stof tegen het aankoeken die het keukenzout ervan weerhoudt zich te vermengen met water in het zoutvat.

Ongelukkigerwijs vervult deze anti-aankoekstof uit het keukenzout dezelfde functie in het menselijk lichaam zodat het verfijnde zout niet oplost en niet combineert met het water en vloeistoffen die in ons systeem aanwezig zijn. Hierdoor bouwen zich in organen en weefsel vervuilingen op, hetgeen gezondheidsproblemen kan veroorzaken.

 

Keukenzout- tafelzout van tafel?

Twee van de meest algemene anti-koekmiddelen die gebruikt worden in de massaproductie van keukenzout zijn beide bronnen van aluminium, een toxisch metaal dat betrokken is bij de ontwikkeling van de ziekte van Alzheimer. Het aluminium dat in de zoutproductie gebruikt wordt laat een bittere smaak na dus voegen de producenten gewoonlijk suiker toe in de vorm van dextrose om de smaak van aluminium te verbergen. Geraffineerde suiker wordt in verband gebracht met de ontwikkeling van meer dan 60 ziekten.


Zeezout - goed alternatief?

Er is een alternatief voor commercieel keukenzout. Organisch ongeraffineerd zeezout bevat mineralen en sporenelementen, goede zouten die het lichaam kan gebruiken voor veel van de rollen die natrium speelt. Organisch zeezout wordt bij de kust geoogst. Oceaanwater wordt in een serie van met klei omrande vijvers gesluisd. De wind en zon doen het oceaanwater verdampen hetgeen een mineraalrijke pekel achterlaat. Dit zout wordt verzameld met de hand met houten gereedschap. Deze manier van oogsten behoudt de vitale balans van de mineralen die we nodig hebben. Zelfs veel zouten die op het label zeezout hebben staan, zijn gewassen of gekookt hetgeen de mineralen en sporenelementen verwijdert uit het zout. Dus wij raden aan op zoek te gaan naar organisch zeezout. Keltisch zeezout is een onbewerkt organisch zeezout en wordt gewonnen voor de kust van Frankrijk in de Guarande.


Geïnteresseerd in natuurlijke producten zoals Keltisch zeezout?

Al meer dan 5 jaar uw betrouwbare online Natuurwinkel

Meer dan 20.000 klanten gingen u voor

Gratis verzending vanaf €65

Alles uit eigen voorraad

Vandaag voor 16:00 uur besteld = Morgen in huis!


Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
Webshop Keurmerk