Gesneden Kruiden

9
Sorteer op:
  • Kies zelf uw bezorgmoment
  • Alles uit eigen voorraad
  • Vóór 16:00 besteld, Morgen in huis

Gesneden Kruiden

De 100% natuurlijke gesneden kruiden uit het Steviahouse assortiment zijn vooral mediterrane kruidsoorten. Zo hebben we gesneden oregano in huis, evenals gesneden dille en gesneden dragon. Deze tuinkruiden smaken niet alleen overheerlijk in allerlei warme gerechten, maar ook in tal van salades. Ook als smakelijke garnering op bijvoorbeeld soep, amuses en andere hapjes kun je deze gesneden mediterrane kruiden uitstekend toevoegen. Op onze site lees je op de productpagina van ieder kruidsoort wat de specifieke eigenschappen zijn en bovendien in welke mediterrane recepten je ze kunt gebruiken.

Smakelijk eten met Oregano

Oregano staat ook wel bekend als wilde marjolein. Hoewel oregano en marjolein nauw aan elkaar verwant zijn, hebben ze toch een verschillend smaakaccent. Marjolein is wat zachter en zoeter van smaak. Vooral Italianen en Grieken geven de voorkeur aan de sterkere en licht bittere smaak van oregano. Je vindt gesneden oregano dan ook terug in tal van Italiaanse gerechten, zoals pizza’s en gerechten met tomatensaus. De Grieken gebruiken oregano onder meer in hun salades en bij zowel vis- als vleesgerechten. Wil je een smaakvol accent aan een simpel gerecht toevoegen? Lees dan ons recept waarbij oregano als overheerlijke smaakmaker is toegevoegd aan een omelet.

Boordevol vitaminen en mineralen

Of je voorkeur nu uitgaat naar oregano, dille of dragon, in al onze biologische kruiden zitten tal van vitaminen en mineralen. Datzelfde geldt dus voor de gesneden kruidsoorten basilicum, rozemarijn, tijm, bonenkruid, peterselie en marjolein. Door de vitaminen en mineralen in rozemarijn bijvoorbeeld, wordt je bloedcirculatie gestimuleerd en ervaar je een oppeppend effect. Naast de krachtige smaak van dit kruid kun je het dus ook uitstekend gebruiken wanneer je je wat slap en futloos voelt. Heb je pijnklachten? Doe dan net als de oude Grieken en gebruik het kruid dragon als natuurlijke pijnstiller. Daarnaast werkt dragon heilzaam bij stijve spieren en kneuzingen.