• Kies zelf uw bezorgmoment
  • Alles uit eigen voorraad
  • Vóór 16:00 besteld, Morgen in huis

Kruidenzaden

12
Sorteer op:
  • Kies zelf uw bezorgmoment
  • Alles uit eigen voorraad
  • Vóór 16:00 besteld, Morgen in huis

Kruidenzaden

Je gebruikt kruidenzaden in gerechten die om ongemalen smaakmakers vragen. Je laat ze extra lang meekoken want deze hele soorten geven hun smaak langzamer af dan gemalen kruiden. Bij Steviahouse bieden we je een zeer ruime keuze aan ongemalen kruiden zoals kardemompeulen, steranijs, kruidnagels, pompoenpitten en heel mosterdzaad. Op de productpagina’s van onze site lees je bij ieder van deze kruidsoorten een gebruiksaanwijzing. Hierin staat precies omschreven hoe je het kruidenzaad moet verwerken en toevoegen. Naast in maaltijden, kun je sommige van deze kruiden ook gebruiken als smaakmaker in koffie, thee, koek en gebak.

100% natuurlijke kardemompeulen

Een uitstekend voorbeeld hiervan zijn kardemompeulen. ‘Elettaria cardamomum’, oftewel groene kardemom, biedt je een ware smaaksensatie. Het is zoet, zuur, fris en prikkelend tegelijk. Er zijn mensen die het omschrijven als de smaak van pepermuntdrop. In sommige Aziatische landen sabbelen de mensen daarom een tijdje op kardemompeulen voor een frisse adem. Deze peulvruchten groeien aan een struik van de gember-familie. De kleine zwarte zaadjes die zich binnenin de peul bevinden zijn grotendeels verantwoordelijk voor het overheerlijke aroma. Je gebruikt groene kardemompeulen niet alleen in rijstgerechten, maar bijvoorbeeld ook in koffie of thee.

Muskaatachtige smaak van Nigella zaad

Een van onze andere veelzijdige kruiden is biologisch Nigella zaad. Dit kruidenzaad staat ook wel bekend als zwarte komijn, hoewel het helemaal niets met de Nederlandse komijn van doen heeft. Nigella zaad komt oorspronkelijk van een plant uit India. De zaden worden volop gebruikt in de Turkse, Griekse en Egyptische keuken. Dit heeft onder meer te maken met de heerlijke muskaatachtige smaak van zwarte komijn. Je kunt dit kruidenzaad uiteraard vermalen, maar ook gebruiken om je gerechten van een mooi en smaakvol decoratief accent te voorzien.