• Kies zelf uw bezorgmoment
  • Alles uit eigen voorraad
  • Vóór 16:00 besteld, Morgen in huis
Nutrikraft Biologische Dragon kruiden
Biologische Dragon kruiden €8,99

Nutrikraft Biologische Dragon kruiden

€8,99
Op voorraad
Levertijd: Vandaag besteld, morgen in huis
  • 3 stuks voor €8,54 per stuk en bespaar 5%
  • 10 stuks voor €8,09 per stuk en bespaar 10%
In winkelmandje
Artikelnummer: 31002
EAN: 8719274115670
  • Kies zelf uw bezorgmoment met PostNL
  • Alles uit eigen voorraad
  • Vóór 16:00 besteld, Morgen in huis
  • GRATIS thuisbezorgd vanaf €65,-
Informatie

Gesneden dragon

Gesneden dragon van Nutrikraft is 100% natuurlijk en heeft geen toevoegingen. Dragon (estragon) heeft een lekkere, zachte smaak en is bovendien erg gezond vanwege de grote hoeveelheden vitaminen en mineralen! Dragon heeft een bitterzoete, peperachtige anijssmaak en is vooral bekend als smaakmaker in de Franse saus baernaisesaus.

Het past ook goed bij kipgerechten, in sladressings en salades en bij gebakken groenten als courgette en aubergine.  Verpakt per 125 gram in een natuurlijke papieren stazak. Koel, droog en donker bewaren.

Dragon kruid

De Latijnse naam voor dragon is Artemisia dracunculus. Dracunculus is afgeleid van het Grieks en betekent letterlijk draakje. De plant werd vroeger ingezet bij beten van slangen (draken zonder pootjes). In het Nederlands wordt de plant daarom ook wel slangenkruid of drakenkruid genoemd. Dragon bevat veel vitamine B6, A en B2 en is rijk aan ijzer, mangaan en calcium. Daarnaast bevat het vitamine B11, B1 en C en magnesium, koper, kalium en zink.

Dragon is een eetlustopwekkend kruid en past daarom prima in aperitiefjes! 

Dragon past dankzij de subtiele smaak in heel veel gerechten. Het is een van de meest geliefde kruiden en specerijen in de Franse keuken en onderdeel van de kruidenmengsels ‘fines herbes’ en bouquet garni. Gedroogde dragon is heerlijk in vlees- en visgerechten, soepen en sauzen. Maak je eigen bearnaisesaus met het recept hieronder!

Dragon recept Franse bernaisesaus voor 4 personen
Ingrediënten
4 eidooiers
4 el azijn
250 gram ongezouten roomboter
2 eetlepels citroensap
peper en zout

Bereiding
Smelt de roomboter, zonder deze te laten verkleuren. Dat heet ook wel de boter ‘laten klaren’. Schep de witte stukjes die bovenop de boter zijn ontstaan eraf en giet de boter in een schaaltje. Klop de eidooiers samen met de azijn en verwarm in een pannetje op heel laag vuur, zodat het mengsel wat dikker wordt.

Ondertussen goed roeren met een garde. Let op dat je de saus niet te warm laat worden, want dan zal deze gaan schiften! Roer de geklaarde boter erdoorheen. Blijf de saus nog zo’n 5 minuten kloppen en breng op smaak met dragon, peper en zout. Serveer bijvoorbeeld bij entrecote en frietjes of asperges!  

Spacer
Reviews
Geen reviews gevonden
Help ons en andere klanten door het schrijven van een review
Webshop Keurmerk