• Kies zelf uw bezorgmoment
  • Alles uit eigen voorraad
  • Vóór 16:00 besteld, Morgen in huis
Nutrikraft Biologische Jeneverbessen Gemalen
Biologische Jeneverbessen Gemalen €4,49

Nutrikraft Biologische Jeneverbessen Gemalen

€4,49
Op voorraad
Levertijd: Vandaag besteld, morgen in huis
  • 3 stuks voor €4,27 per stuk en bespaar 5%
  • 10 stuks voor €4,04 per stuk en bespaar 10%
In winkelmandje
Artikelnummer: 31048
EAN: 8719274117438
  • Kies zelf uw bezorgmoment met PostNL
  • Alles uit eigen voorraad
  • Vóór 16:00 besteld, Morgen in huis
  • GRATIS thuisbezorgd vanaf €65,-
Informatie

Biologische Jeneverbessen

Biologische jeneverbessen van Nutrikraft. 100% Natuurlijk, zonder toevoegingen. Jeneverbessen hebben een pittige en bitterzoete smaak, die lekker is bij verschillende soorten vlees, zuurkool of mosselen. Ook een smaakmaker bij gerechten met appels en kool. Jeneverbessen zijn heel gezond. Ze zijn rijk aan vitamine C en antioxidanten en hebben een positief effect op de stofwisseling. Omdat de smaak van jeneverbessen zich langzaam ontwikkeld, moeten ze lang gekookt worden. Deze jeneverbessen zijn vermalen tot poeder, waardoor het minder lang duurt voordat de smaak vrij komt. Verpakt per 125 gram in een natuurlijke papieren stazak. Koel, droog en donker bewaren.

 

Juniperine

Jeneverbessen (Juniperus communis, wacholderbeeren) zijn goed als ondersteuning van de spijsvertering. De stof juniperine die in jeneverbessen zit, stimuleert de darmen en werkt bovendien vochtafdrijvend! Om deze reden worden jeneverbessen gebruikt als natuurlijke reinigingskuur voor de darmen.  Ook zijn jeneverbessen goed voor de doorbloeding.

Gelukkig komt de smaak van jeneverbessen uitstekend tot zijn recht in winterse gerechten! Traditioneel worden ze gebruikt bij het kruiden van zuurkool en wild, in marinades en in sauzen en ragout en paté. Gebruik gemalen jenever ook bij het bereiden van vis en gevogelte. Vooral lekker op de grill of barbecue! Naast zuurkool past de smaak van jeneverbessen ook bij vrijwel alle andere soorten kool. Jeneverbessen gaan goed samen met andere specerijen zoals peterselie en laurier. 

 

Recept rode kool met appel

Ingrediënten

1 rode kool (ongeveer een kilo)

6 kruidnagels

1 laurierblad

1 theelepel jeneverbespoeder

1 theelepel kaneelpoeder

1 volle eetlepel appelstroop

2 kleine appels

1 eetlepel boter

1 1/2 deciliter water

1 theelepel suiker

azijn

zout

 

Bereiding

Verwijder de buitenste bladeren en de harde stronk van de rode kool en hak in vieren. Schaaf de kool of snijd hem in smalle slierten. Breng het water samen met wat zout, de appelstroop en de azijn aan de kook. Voeg dan kruidnagels, laurier, jeneverbespoeder, kaneel en de gesneden rode kool toe. Schep alles door elkaar en laat met de deksel op de pan een uur zachtjes koken. Roer zo nu en dan even om. Ondertussen kun je de appels schillen en in kleine stukjes snijden. Voeg dit bij de rode kool en laat met de deksel schuin op de pan nog een half uur koken totdat de rode kool gaar is en al het water is verdampt. Doe het vuur uit, maar laat de pan op het fornuis staan. Schep de boter door de rode kool en verwijder de kruidnagels en het laurierblad. Breng tot slot op smaak met wat zout, de suiker en een scheutje azijn.

Spacer
Reviews
Geen reviews gevonden
Help ons en andere klanten door het schrijven van een review
Webshop Keurmerk