• Kies zelf uw bezorgmoment
  • Alles uit eigen voorraad
  • Vóór 16:00 besteld, Morgen in huis
Nutrikraft Biologische rode paprika edelzoet gemalen
Biologische rode paprika edelzoet gemalen €3,99

Nutrikraft Biologische rode paprika edelzoet gemalen

€3,99
Op voorraad
Levertijd: Vandaag besteld, morgen in huis
  • 3 stuks voor €3,79 per stuk en bespaar 5%
  • 10 stuks voor €3,59 per stuk en bespaar 10%
In winkelmandje
Artikelnummer: 31103
EAN: 8719274119012
  • Kies zelf uw bezorgmoment met PostNL
  • Alles uit eigen voorraad
  • Vóór 16:00 besteld, Morgen in huis
  • GRATIS verzending vanaf €65
Informatie

Rode paprikapoeder edelzoet

Biologische gemalen rode edelsüss paprikapoeder van het merk Nutrikraft. Paprikapoeder is er in verschillende soorten. Deze variant heeft een zoete, milde en volle smaak die niet mag ontbreken in Hongaarse goulash! Paprikapoeder wordt niet gemaakt van de bekende rode paprikas, maar van zoete puntpaprikas, die groeien in tropische en warme gematigde streken. De beste paprikapoeder komt uit Hongarije en wordt Edelsüss (edelzoet) genoemd. Paprikapoeder kan in warme en koude gerechten gebruikt worden zoals visgerechten, rundergoulash, eiergerechten, stoofschotels en salades. Dankzij de rode kleur mooi als garnering, bijvoorbeeld bovenop gevulde eitjes en (aardappel)slaatjes! Verpakt in een natuurlijke papieren stazak per 125 gram of een grootverpakking van een kilo. Koel, droog en donker bewaren.

Paprika (Capsicum annuum) is een plantensoort uit de nachtschadefamilie. Het woord paprika komt uit het Hongaars en betekent pepertje. De zoet smakende puntpaprika heeft qua uiterlijk ook veel weg van een peper. Oorspronkelijk groeide de plant alleen in Zuid-Amerika. De Spanjaarden namen het mee naar Europa. Paprikapoeder wordt gemaakt van gedroogde gemalen paprika's. De beste paprikapoeder komt tegenwoordig uit Hongarije. De Hongaren zijn er dol op, en gebruiken het in hun beroemde stoofschotel goulash. Wil je zelf goulash maken? Probeer dan eens het recept hieronder! Je kunt rode edusüss paprikapoeder ook toevoegen aan bijvoorbeeld gebakken garnalen, stoofschotels, soepen en Mexicaanse gerechten! Pas wel op dat je het poeder niet te lang mee bakt (vooral als je hete olie gebruikt). Als paprikapoeder te heet wordt krijgt het een bittere smaak, omdat de natuurlijke suikers die in paprikas zitten dan karameliseren. Ook trekt het poeder water aan, dus bewaar het droog en strooi het liever niet rechtstreeks vanuit een potje in een dampende pan.

Recept Hongaarse goulash met edelzoete paprikapoeder voor 4 personen

Ingrediënten voor Hongaarse goulash

700 gr runderlappen
2 theelepels gemalen rode paprika edelsüss
1 ui
2 rode paprikas
250 gram champignons
1 blikje tomatenpuree
500 ml runderbouillon
2 laurierblaadjes
4 knoflooktenen
Peper en zout

Bereidingswijze Hongaarse goulash recept

Strooi peper en zout over de runderlappen en snijdt het vlees in niet te kleine blokjes. Pel en snipper de ui en fruit deze in wat olijfolie. Snijdt ondertussen de paprika in reepjes en de champignons in heel dunne plakjes. Bak ze kort mee. Voeg dan de paprikapoeder, tomatenpuree en knoflook toe.Paprikapoeder zorgt er ook voor dat de saus bindt.

Bak ook dit alles even mee zodat de smaken goed vrij komen. Doe nu het vlees erbij en roerbak dit totdat het wat bruin kleurt. Giet de bouillon erbij en sluit de pan af met een deksel. Laat de goulash 2 tot 3 uur op het vuur staan. Hoe langer hoe beter, op zacht vuur. Controleer zo nu en dan of het niet aankoekt, roer de goulash wat door elkaar en voeg eventueel wat water toe als de saus te dik word. Voeg wat peper en zout naar smaak toe en serveer met rijst, aardappelpuree of quinoa


Reviews
Geen reviews gevonden
Help ons en andere klanten door het schrijven van een review