• Kies zelf uw bezorgmoment
  • Alles uit eigen voorraad
  • Vóór 16:00 besteld, Morgen in huis
Nutrikraft Oregano Kruiden Biologisch
Oregano Kruiden Biologisch €3,99

Nutrikraft Oregano Kruiden Biologisch

€3,99
Op voorraad
Levertijd: Vandaag besteld, morgen in huis
  • 3 stuks voor €3,79 per stuk en bespaar 5%
  • 10 stuks voor €3,59 per stuk en bespaar 10%
In winkelmandje
Artikelnummer: 31017
EAN: 8719274116417
  • Kies zelf uw bezorgmoment met PostNL
  • Alles uit eigen voorraad
  • Vóór 16:00 besteld, Morgen in huis
  • GRATIS thuisbezorgd vanaf €65,-
Informatie

Biologische Oregano kruiden gesneden

Gesneden Oregano van Nutrikraft is 100% natuurlijk en bevat geen additieven. Oregano komt van het Griekse woord ‘oros ganos’, dat ‘vreugde van de berg’ betekent. In Griekenland bedekt oregano in de vorm van prachtige wilde marjolein de heuvels. In de zomer geurt alles naar het kruidige, onweerstaanbare aroma van oregano. Deze gedroogde oregano heeft datzelfde heerlijke aroma door wildpluk!

Het smaakt goed in pasta’s, vis- en groentegerechten, salades op op pizza’s. Naast de geur en smaak heeft oregano tal van andere goede eigenschappen. Zo bevat 1 gram oregano maar liefst 40 keer meer antioxidanten dan appels, 30 keer meer dan aardappelen en 12 keer meer dan sinaasappels! Verpakt per 125 gram in een natuurlijke papieren stazak. Koel, droog en donker bewaren.

Oreganum vulgare

Oregano bevat verschillende antioxidanten waaronder vitamine K en E. 12 Gram oregano is genoeg om aan de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vitamine K binnen te krijgen! Verder zitten de mineralen ijzer en calcium in het keukenkruid en bevat het bacteriedodende etherische olie. Verder zit er een ruime hoeveelheid vezels in oregano, die goed zijn voor je maag en darmen! Maak sterke thee met het kruid en drink dit om een opgeblazen gevoel, misselijkheid en gebrek aan eetlust te bestrijden.

Oregano kennen we ook wel als wilde marjolein. Dat is niet zo vreemd, want de kruiden en specerijen Oregano (Oreganum vulgare) en Marjolein (Oreganum majorana) zijn nauw aan elkaar verwant. Marjolein is zoeter en zachter van smaak. Echter zweren de Italianen en de Grieken bij de sterkere, licht bittere smaak van oregano. Het gaat goed samen met kaas en tomaten. Daarom zie je het veel terug in recepten voor bijvoorbeeld pizza’s en gerechten met tomatensaus en in het kruidenmengsel Italiaanse kruiden. In Griekenland wordt het gebruikt in salades met olijfolie en citroen, in visgerechten of groenten- en vleesgerechten zoals moussaka. Het is ook een geweldige smaakmaker in simpele gerechten! Maak bijvoorbeeld eens het omelet uit het recept hieronder.

Oregano recept kaasomelet voor 4 personen
Ingrediënten
5 eieren
2 uien
3 eetlepels melk of water
zongedroogde tomaatjes
1/2 bakje champignons
1/2 courgette
geraspte kaas
1 eetlepel oregano
zout en peper

Bereidingswijze
Snijd de uien in ringen of stukjes en fruit ze langzaam in een grote koekenpan met wat olie totdat ze glazig zijn. Hak de champignons, halve courgette en de zongedroogde tomaatjes klein en voeg deze bij de uien. Klop, terwijl de groenten gaar worden, de eieren met de oregano en wat zout en peper los. Voeg de geraspte kaas toe en meng dit goed door de eieren. Giet dit mengsel over de gebakken groenten en zet het vuur direct laag.

Dek de pan af met een deksel en laat de omelet zo’n 10 minuten garen. Je draait de omelet op deze manier het gemakkelijkst om: Houd een groot bord met je ene hand bovenop de omelet en draai met je andere hand de koekenpan om. Zet de pan terug op het vuur en laat de omelet er voorzichtig weer inglijden. Laat nog 5 minuten garen. Serveer eventueel met wat tabasco.

Spacer
Reviews
Geen reviews gevonden
Help ons en andere klanten door het schrijven van een review