test banner
Contact
Heeft u een vraag of mocht u ondanks onze goede voornemens een probleem of klacht hebben dan zijn wij op de volgende manieren bereikbaar:

Telefoon

074- 30 200 20 
Bereikbaar op werkdagen van 8:30 uur tot 17:30 uur

 Whatapps ons: 0031630496236
 
 


Helpdesk 

Klanten die onze producten willen gebruiken of onder eigen label willen gaan verkopen, zijn bij Steviahouse aan het juiste adres. Steviahouse biedt de volgende voordelen voor u:

  • Onze online webshop biedt extra gebruikersgemak door inkopen zonder login en overzichtelijke prijsopbouw;
  • Wij bieden scherpe prijzen met staffelkortingen tot 15%;
  • Wij bieden zeer hoge kortingen voor resellers zie hiervoor Steviahouse B2B;
  • Wij houden u middels digitale nieuwsbrief automatisch op de hoogte van nieuws rondom nieuwe natuurproducten en rondom natuurwinkel Steviahouse, mits u hiervan gebruik wilt maken natuurlijk;
  • Wij bieden de beste prijs garantie.   

 

Contactformulier

Krijgt u ons niet direct telefonisch te pakken: niet gevreesd! Als u het contactformulier hiernaast invult o.v.v. naam en telefoonnummer dan bellen u zo spoedig mogelijk terug.
 

Mail

Via mail zijn wij bereikbaar op: info(at)steviahouse.nl of u kunt ons bereiken via het contactformulier (zie hiernaast). Wij reageren altijd in ieder geval binnen 24 uur op uw mail of het contactformulier.

Indien u graag wilt dat het probleem telefonisch wordt opgelost verzoeken wij u uw telefoonnummer te vermelden, dan bellen wij u terug.
 


Bedrijfsgegevens/ Retouradres

(geen bezoekadres *)
Steviahouse.nl
Weijinksweg 18
7558 PL
HENGELO ov. 

info-at-steviahouse.nl

www.steviahouse.nl


*) Enkel afhalen op afspraak.
Steviahouse heeft geen fysieke winkel maar verkoopt enkel de producten online.


K.v.K.nr. (Enschede):      5547 1366
BTW nummer:              NL103938941 B01

Veel gestelde vragen:

1 Stevia algemeen
1.1 Kan een steviaplant ook in Nederland groeien?

Ja Stevia kweken in Nederland kan. Jonge Stevia plantjen kunnen buiten uitgeplant worden ruim na de laatste kans op nachtvorst. Volwassen Stevia planten die buiten staan en in de herfst gebloeid hebben en een hoogte bereikt hebben van 50 cm, verdragen een paar graden nachtvorst.

Lees hier verder. ( Stevia kweken )

1.2 Is het gebruik van stevia toegestaan in Nederland?

Ja. In april 2010 heeft de Europese Autoriteit voor voedselveiligheid (EFSA) het gebruik van de zoetstof steviolglycoside als zoetstof in voedingsmiddelen als veilig beoordeeld en in juli 2011 keurde de Europese Commissie het gebruik van de stevia zoetstof goed. Het Europees Parlement volgde op 14 november 2011. Vanaf deze dag wordt het gebruik van steviolglycoside toegelaten, zij het onder strikte voorwaarden.

Lees hier verder (goedkeuring steviolglycoside)

1.3 Is het gebruik van stevia veilig?
Ja. De zoetstof Stevia heeft gunstige effecten op de gezondheid en is niet toxisch (giftig). Stevia zoetstof is rijk aan vitaminen en mineralen. Stevia zoetstof bevat onder andere vitamine A, B3, C, calcium, chroom, fosfor, sodium, magnesium, zink en rutine. Nadere informatie vindt u in het informatiecentrum van Steviahouse en kunt u nalezen op talrijke technische publicaties op het internet. Lees hier verder. (stevia en gezondheid)
1.4 Waarvoor kan ik Stevia gebruiken?
Stevia kan in vele vormen worden gebruikt. Zo kunnen de groene bladeren als zoetmiddel in bijvoorbeeld de thee worden gebruikt. De gedroogde bladeren kunnen onder andere in salades worden gebruikt. De stevia zoetjes kunnen in diverse koude en warme dranken worden gebruikt. De stevia poeder en de vloeibare stevia (stevia fluid) kunnen als nieuw zoetmiddel in recepten worden gebruikt voor bijvoorbeeld: bakken van een taart, maken van ijs enzovoort. Lees hier verder. (recepten met stevia)
1.5 Kunnen stevia- producten gebruikt worden tijdens een candida-dieet?
Ja. Steviaproducten kunnen uitermate goed gebruikt worden tijdens een Candidadieet. (mens en gezondheid- candida infectie)
1.6 Wat is het verschil tussen stevia en een zoetstof als aspartaam?

Aspartaam en neotaam zijn kunstmatige zoetstoffen in tegenstelling tot  stevia dat 100% natuurlijk is.

Een ander belangrijk verschil is dat stevia goed geschikt is om te bakken en koken , omdat  stevia ook bij hogere temperaturen hittestabiel is en zijn zoetkracht niet verliest.

Lees hier verder. (recepten met stevia)

1.7 Is aspartaam of neotaam ongezond?

Neotaam is de opvolger van aspartaam en is geintroduceerd omdat het patent van aspartaam bijna verlopen is. Neotaam is een wit reukloos poeder en kan worden gebruikt om levensmiddelen te zoeten. Evenals bij aspartaam maakt men zich volgens ons terecht grote zorgen over de geleidelijke nerotoxische en toxische schade die neotaam zou kunnen veroorzaken. Neotaam is benoemd als E-961. Er is veel medisch bewijs over de negatieve effecten van beide zoetstoffen.

Lees hier verder.

2 Stevia producten
2.1 Wat betekent de aanduiding “rebA 95%” op de verpakking van producten?

“ Reb” staat voor Rebaudiside, het zoet bestanddeel uit de bladeren van de stevia planten. De A staat voor het type zoetstof dat gebruikt wordt en wordt gewonnen uit de bladeren door een extractieproces. Het getal 95% staat voor de zuiverheid en het percentage zoetstof.

Zo bestaat er bijvoorbeeld rebA97% en rebA98%, deste hoger het percentage deste zoeter de smaak. De prijs voor het product zal echter ook evenredig stijgen.

Dezelfde percentages worden gebruikt bij steviode, eveneens een soort binnen de groep steviolglycosiden.

Lees hier verder. (steviolglycosiden)

2.2 Wat is inuline?

Inuline komt voor in (de wortels van) planten die groeien in gematigd koude gebieden. Enkele voorbeelden zijn cichorei, aardpeer, dahlia, paardenbloem, schorseneer en artisjok.

Inuline behoort tot de prebiotica . Prebiotica zijn stoffen die onverteerbaar zijn en onveranderd in de dikke darm aankomen. Daar stimuleren ze selectief de groei en activiteit van (goede) bacteriën in de dikke darm. Deze bacteriën zetten de darmen in beweging en zijn daardoor belangrijk voor een goede stoelgang, Verder produceren deze bacteriën onder andere B-vitamines, maar ook stoffen die de darmwand voeden. Prebiotica werken daardoor iets anders op de darm dan probiotica.

Een goede werking van de darmen is belangrijk voor je gezondheid en weerstand. Inuline kan helpen om de darmperistaltiek en een goede darmflora te bevorderen.

Lees hier verder.

2.3 Kunnen de producten ook bij Steviahouse.nl afgehaald worden?
Neen, Steviahouse verkoopt enkel online via de webshop.
2.4 Waarom zit er isomalt in de stevia zoetjes?

Isomalt is een grondstof van natuurlijke oorsprong en wordt gebruikt om de tabletjes compact te maken en om de van nature aanwezige bittere smaak van Steviolglycoside te neutraliseren.

Het is een polyol die hoofdzakelijk om zijn fysische eigenschappen wordt gebruikt. Het product heeft slechts een kleine invloed op de bloedsuikerspiegel, leidt niet tot tandbederf, en bevat half zo veel energie als gewone suiker (sacharose).

2.5 Wat is sodium-bicarbonaat?

Sodium-bicarbonaat of natriumcarbonaat wordt ook wel bakpoeder genoemd in de volksmond en wordt gebruikt om de zoetjes in een vloeistof te laten oplossen.

Natriumbicarbonaat is een hele natuurlijke stof, want de grondstof is steenzout. Door een bepaald proces (elektrolyse) ontstaat natriumcarbonaat.

In contact met vloeistof wordt het sodium-bicarbonaat omgezet en ontstaat CO2-gas (de prik in limonade), waardoor het zoetje langzaam oplost.

2.6 Wat is tartaric acid?
Tartaric acid oftwel wijnsteenzuur komt deels vrij of deels in gebonden toestand van nature voor in vele vruchten, zoals in druiven en pompelmoezen. Het wordt aan voedsel toegevoegd om zijn conserverende eigenschappen.
2.7 Wat is magnesiumzout?

Magnesiumzout wordt uit zoutlagen in de bodem. Aan magnesiumzout zijn geen vreemde middelen toegevoegd, waardoor het een volledig natuurlijk en veilig product is. In de top drie van de meest essentiële levensbehoeftes van een mens staat magnesium op drie; voorafgegaan door zuurstof en water. Een goed magnesiumgehalte in het lichaam is de basis voor een goede gezondheid. Puur magnesiumzout heeft een helende werking op de huid en is dan ook ideaal te gebruiken bij huidaandoeningen als eczeem en psoriasis.

Twee recente studies tonen aan dat magnesiumsupplementen bij diabeten het vermogen bevorderen om suiker in hun cellen op te nemen (zij kunnen hun eigen bloedsuiker beter verlagen). Magnesium kan zo de insulinebehoefte van diabeten verminderen doordat het mineraal de gevoeligheid van de individuele cel voor insuline verhoogt.

2.8 Wat is glutenallergie?
Gluten is een mengsel van eiwitten, dat van nature voorkomt in bepaalde graansoorten zoals tarwe, rogge, spelt, kamut en gerst. Wanneer iemand met een glutenovergevoeligheid toch gluten eet, raakt hierdoor het darmslijmvlies beschadigd. Dit leidt tot allerlei vervelende klachten, zoals ontlastingsproblemen, ernstige vermoeidheid, stemmingswisselingen, botontkalking en onvruchtbaarheid. Door het volledig weglaten van gluten uit de voeding verdwijnen veel van deze klachten. Naar schatting heeft 1 op de 100 tot 200 Nederlanders glutenallergie (coeliakie)
3 Stevia & Gezondheid
3.1 Kan stevia gebruikt worden door mensen met diabetis?

Ja. Stevia heeft geen invloed op de bloedsuikerspiegel. Uit onderzoek blijkt dat de zoetstof stevia een positief effect heeft op diabetes type 2.  Daarnaast stimuleert stevia de productie van insuline en de alvleesklier.

Lees hier verder.

3.2 Kan stevia onbeperkt worden gebruikt?

De bekende aanbevolen dagelijks hoeveelheid van de steviaproducten staat vermeld op de betreffende verpakkingen.

Lees hier verder.

3.3 Wat doet stevia met de bloedsuikerspiegel?

Stevia heeft geen invloed op debloedsuikerspiegel.  De bloedsuikerspiegel zal dus niet stijgen zoals bij suiker na inname. Daarnaast zal ook het vermoeide gevoel dat hierdoor na de inname van suiker ontstaat wegblijven. Stevia is geschikt voor mensen met hoge bloeddruk en mensen met lage bloeddruk.

Lees hier verder.