• Kies zelf uw bezorgmoment
  • Alles uit eigen voorraad
  • Vóór 16:00 besteld, Morgen in huis

Hele Specerijen

18
Sorteer op:
  • Kies zelf uw bezorgmoment
  • Alles uit eigen voorraad
  • Vóór 16:00 besteld, Morgen in huis
  • Kies zelf uw bezorgmoment
  • Alles uit eigen voorraad
  • Vóór 16:00 besteld, Morgen in huis

Subcategorie Hele Specerijen

Diverse gerechten laten zich het beste op smaak brengen door hele specerijen toe te voegen. Je laat ze in ongemalen vorm vanaf het begin meekoken zodat ze langzaam hun eigen unieke smaak af kunnen geven. Bij Steviahouse hebben we een zeer ruime keuze aan deze hele specerijsoorten. Van steranijs tot vanille stokjes en van jeneverbessen tot tal van hele pepers, niets ontbreekt. Ook onze specerijen zijn allemaal biologisch, dus staan ze gelijk aan het beste van het beste van wat de natuur ons te bieden heeft. Naast de overheerlijke smaak betekent dit dat ze boordevol gezonde voedingsstoffen zitten zoals vitaminen, mineralen en antioxidanten.

Een populaire wereldspecerij

Een van onze hele specerijsoorten die wereldwijd veelvuldig wordt toegepast in tal van keukens is koriander. Of je nu van de Oosterse keuken houdt of van de Latijns-Amerikaanse, koriander geldt bij beide als een populaire smaakmaker. Ook in de Noord-Afrikaanse keuken wordt koriander vaak gebruikt. In Nederland kennen we koriander ook wel als ketoembar. Wat waarschijnlijk ook aan de populariteit van koriander bijdraagt is het feit dat er veel vitaminen en mineralen in zitten. Daarnaast bevordert koriander de spijsvertering omdat het vocht afdrijft. Het vermindert maagbranden en dat opgeblazen gevoel dat je soms kunt hebben na intens tafelen.

De intensieve smaak van steranijs

Misschien niet het eerste waar je aan denkt bij specerijen, maar toch behoort ook steranijs tot deze groep van heerlijke smaakmakers. De dropachtige geur alleen al voegt een intens aroma toe aan je keuken. De smaak laat zich het best omschrijven als zoet en anijsachtig. Je gebruikt hele steranijs van Nutrikraft in bijvoorbeeld Oosterse gerechten of bij stoofpeertjes. Daarnaast is steranijs erg lekker bij gebak of in de thee. Oorspronkelijk komt deze specerij uit China waar het aan een boom groeit. Kenmerkend is de unieke stervorm, waardoor hele steranijs ook veelvuldig wordt gebruikt als decoratie bij maaltijden.